Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


János építése

Mint látható a kollégám jobban halad, de ne felejtsük el, hogy ő kivágatta a bordákat. Én magam készítettem a fűrészt is mert a lombfűrészgépet nem találtam stabilnak. Egy dekopirfűrészt szereltem asztalra és fémfűrész lappal láttam el, de még ennek a lapnak is megköszörültem a hátoldalát, hogy minél keskenyebb legyen és jobban forduljon.

kep-1216.jpg

 

 

 

 

 

 

így néz ki a fűrészgép.Nem nagy beruházás mindenkinek tudom ajánlani, és jobb mint a lombfűrészgép.

A sablonokat kartonból vágtam ki

kep-924.jpg

 

 

 

 

 

 

majd átrajzoltam a 3mm-es rétegelt lemezre.

kep-1212.jpg

 

 

 

 

 

 

A törzsön az alsó és felső léc 10x10-es ezt festékboltban vettem jó minőségű borovi fenyő. Mint látható a bordák nincsenek egysíkba így a lécet beáztattam és egy sík lapra csavarokat raktam az ívnek megfelelően és meghajlítva szárítottam. Ezt gondolom a gyakorlott modellépítőknek nem kell mondani de feltételezem, hogy vannak itt kezdő modellezők is. Általában csak az egyes részleteket szokták közölni ezért én úgy döntöttem, hogy minden részletet megmutatok. Természetesen  sokféle építési mód létezik, én a legegyszerűbbet képviselem. Ragasztáshoz a vízálló asztalos ragasztót használom ami szintén festékboltokban kapható. A balsa anyagot az internetes és a Praktiker áruházakban vásároltam.

A szárnybordák kivágása 3mm-es rétegelt lemezből. A rétegelt lemez általában az Erdért üzleteiben kapható. De megfelelnek a déligyümölcsök ládái is amit az élelmiszer üzletekben tudunk ingyen beszerezni. Itt arra kell figyelni, hogy 3 rétegű legyen.

 

 

kep-1228.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Azért még van új a nap alatt.