Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


XXL hajómodellek

Az RC fórumon már elindítottam egy oldalt a 2m feletti modellek részére, itt szeretném bővebben kifejteni a témát.

2017 dec.28.

Az első 3 képen egy épülő aknaszedő hajó látható. A további képeken a robbanómotoros Poseidon szerelőállványa, -- mivel egy ekkora modellnél már a műhelyen belüli mozgatás is problémát okoz ezért egy állványt készítettem. Jelenleg kis méretű kerekek vannak rajta ami a belső mozgatáshoz elegendő. Most a modell felújítása következik.

2019 júni.10.

Meg volt az első merülőpróba,  képek / 1733, 1735, 1731/                                             Még nem mérlegeltem de 2db 7 Ah-as és 2db 20Ah-as akku volt benne valamint a 2db motor. A vízvonalat még nem húztam meg de szerintem még a többi technika hozzá jön pont a vízvonalig merül.

2019 június 27.

Most először 3 műszer képét teszem fel amikkel tesztelem a modelljeimet.

Az első egy Amper  és Volt- mérő ami elengedhetetlen egy tesztnél.  

  A második a fordulatszám mérő. 

   A harmadik a horgászok által jól ismert húzómérleg. Ezzel a húzóerőt mérem.

A következő képeken a hátsó kiemelő készítése látható, a zártszelvényben egy M8-as menet található kb 20mm hosszban. Mint látható a főbordán keresztbe M5-ős csavar rögzíti, a fartőkében pedig facsavaros rögzítés.

Majd az első kiemelő szerkezet beépítése következett, 2mm vastag lemezből hajtottam egy u alakot és ezt rögzítettem az orrtőkéhez és az azt követő bordához. A menetes rész ugyan az mint a hátsó részen. Majd következett az akkumulátor tartók készítése, ez szintén rétegelt lemezből készült.

Ezután az első fedélzetet ragasztottam fel ami 6mm vastag rétegelt lemezből készült, előtte a belső oldalát impregnáltam műgyantával. Ragasztáshoz epokittet használtam. A következő képeken erősítést ragasztottam be a leendő vízvető részére, ez 20x10-es borovi léc amit festékboltokban lehet kapni. Megtörtént a mérlegelés a jelenlegi állapot szerint 39 kg.

2019 július 14.  

A hétvégén megtörtént az első úsztatás ,várakozáson felül teljesített a modell.

A videók megtekinthetők:   menü, videók   címszó alatt.       

2020 január 14.

Egy régi klubtársunk /aki alapító tag is a klubban / elővette kb 25 évvel ezelőtt készült modelljét.     A modellt felújítja, hogy a 2m feletti modellek versenyén el tudjon indulni. A fotókon látható a régi technika, meghajtó motor: trabant ablaktörlő és a 2. generációs szabályzó. Akkor még ilyen dolgoknak is tudtunk örülni. Akkumulátor Simson savas akku volt de az már nincs meg. Ezek cserére szorulnak és új festést kap a modell. Természetesen a fedélzeten ami lepusztult javításra szorul,--korlát stb.   

kep-2307.jpg

 

 

 

 

 

 

kep-2310.jpg

 

 

 

 

 

 

kep-2311.jpg

 

 

 

 

 

 

kep-2313.jpg

 

 

 

 

 

 

kep-2314.jpgű

 

 

 

 

 

 

kep-2315.jpg                  

 

2020

Dátum: 2020.09.15
Fénykép: 7
Mappák: 0